Verlaag uw benzinerekening – Koop een elektrische fiets

0

‘Ik heb net de benzinetank van de pick-up gevuld’, zei mijn man terwijl hij een bankpasbewijs voor me op het bureau gooide. Ik kromp ineen nog voordat ik naar het totale bedrag keek. Die oplaadbare elektrische fiets in de garage ziet er steeds beter uit.

We gebruiken onze 5x electrische fiets kopen meestal als we gaan kamperen, maar met een kruidenierswinkel op de hoek slechts een paar blokken van huis, springt mijn man vaker dan vroeger op de fiets in plaats van op de auto. Ik vermoed dat het niet lang zal duren voordat al onze buren er binnenkort ook voor kiezen.

Als u denkt dat u tot die groep mensen behoort die voor het eerst een elektrische fiets kopen, zijn hier een paar dingen waar u op moet letten.

Onze fiets heeft een loodzuuraccu, maar de meeste fietsen op de markt zijn nu uitgerust met lithium-ionaccu’s, wat een grote verbetering is ten opzichte van het loodzuuraccu.

De lithium-ionbatterijen zijn duurder, maar de voordelen die ze bieden, maken het de extra kosten zeker waard.

Loodzuuraccu’s zijn zwaar en het dragen van extra gewicht maakt uw accu minder efficiënt. Lithium-ionbatterijen wegen minder, dus u moet meer afstand halen uit elke lading. Natuurlijk gaat geen enkele batterij eeuwig mee en niemand vindt het leuk om onverwachts te stranden door een lege batterij.

Volgens de Stanford University News komt er een nieuwe batterij uit die 10 keer de lading van de lithium-ionbatterijen kan bevatten, dus misschien wil je daar naar kijken voordat je genoegen neemt met een van de andere typen.

Naast het type batterij dat u op uw nieuwe elektrische fiets wilt, moet u de beschikbaarheid van services in uw regio bekijken. Niets is zo vervelend als een artikel zo groot als een fiets moeten inpakken en naar de fabrikant moeten sturen voor wie weet hoe lang. En dan zijn de verzendkosten nog niet eens meegerekend, dus bel een paar keer voordat je die creditcard tevoorschijn haalt om je nieuwe elektrische fiets te betalen en kijk of er lokaal onderhoud mogelijk is.

Controleer ten slotte de reputatie van de fiets die u wilt kopen door er online of in een soort consumentenpublicatie enkele recensies over te lezen. Beter nog, zoek iemand die je kent en die het model waarin je geïnteresseerd bent daadwerkelijk heeft gebruikt. Geloof me, als het gebreken heeft, willen de meeste mensen je die graag laten weten.

Nadat u daadwerkelijk de trotse eigenaar bent geworden van een nieuwe elektrische fiets, aarzel dan niet om het nieuws over dit fantastische vervoermiddel te verspreiden. Glimlach vriendelijk terwijl je mensen laat weten hoeveel gas je bespaart als ze tegen je kreunen en kreunen over hoe hoog hun gasrekening deze maand was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *