Een snelle inleiding op soundbars

0

Surround sound voegt een opwindende dimensie toe aan uw thuisbioscoopervaring. In veel gevallen is het echter niet mogelijk om de satellietluidsprekers te plaatsen die nodig zijn om surround-effecten te creëren. Er kunnen problemen zijn bij het leggen van kabels naar de luidsprekers, of misschien is er niet genoeg ruimte om ze allemaal te integreren. Zonder surround sound geniet je maar van de helft van de ervaring. Dit is waar Soundbar kopen instapt.

Een soundbar is een speciaal ontworpen luidsprekerbehuizing die vanuit één kast een stereo-effect creëert. Ze zijn veel breder dan dat ze hoog zijn. Dit is deels te wijten aan akoestische redenen en om het gemak te krijgen dat de luidsprekereenheid recht boven of onder een scherm kan worden gemonteerd, meestal flatpanel-tv’s. Vanwege ruimtebeperkingen hebben veel HD-tv’s vaak kleinere luidsprekers, wat leidt tot een slechte geluidskwaliteit en verstaanbaarheid.

Hoe bereiken soundbars dit?

Een enkele soundbar vervangt meerdere speakers. Een regulier surround-soundsysteem bevat drie luidsprekers vooraan (links, midden en rechts) en 2 of 4 luidsprekers achteraan voor surround-effecten. Een driekanaals soundbar vervangt alle drie de frontspeakers. Je hebt echter nog steeds de achterste luidsprekers nodig.

Een 5-kanaals soundbar kan het allemaal: volledig surround-geluid uit een eenvoudig te installeren enkele luidspreker. Soundbars gebruiken meerdere luidsprekerarrays en geavanceerde elektronische signaalverwerking om surroundeffecten te simuleren, inclusief de achterkanalen. Het is echt opmerkelijk hoe een enkele luidspreker audio met een grote natuurgetrouwheid kan reproduceren.

Wat betekent ingeschakeld of niet-aangedreven in soundbars?

Een powered/active soundbar is een volledig op zichzelf staand surround sound-systeem dat rechtstreeks is aangesloten op uw thuisbioscoop-tv, dvd, Blu-ray-speler en videogame. Er zijn twee belangrijke voordelen van een aangedreven soundbar. Ten eerste is het niet nodig om meer apparatuur te kopen en te installeren. Alles wat je nodig hebt zit in de doos. Dit is een behoorlijk sterk voordeel. Ten tweede is de ingebouwde versterking en verwerking speciaal afgestemd op het ontwerp van de behuizing van de soundbar, waardoor de geluidsprestaties naar een hoger niveau worden getild.

Een niet-aangedreven/passieve soundbar maakt verbinding met een thuisbioscoopontvanger, net als gewone luidsprekers, maar er is er maar één. Als je al een thuisbioscoopontvanger hebt, is een niet-aangedreven soundbar wellicht het meest logisch. En zelfs als je nog geen thuisbioscoopontvanger hebt, kun je met een niet-aangedreven soundbar een aparte ontvanger kopen die beter geschikt is voor je kamer en je componenten dan een aangedreven soundbar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *